• Neekanoka

Jalin natrgan ušesec

Včeraj sta se pes 1 in pes 2 pričela ravsat. Po standardni metodi je pes 1, dajmo ga za štos imenovati Zero, v svoji standard maniri z nečim zadel psa 2, beri:Jalo in ji razpraral ušesec od zunanje konice pa ene dobra dva cm po sredini.


(Jala eno uro pred nezgodo. Ušesa še v polni funkciji)

Da bi v celoti lahko razumeli, kako se sladka mala Jalica lahko spremeni v hudička, ki bi mu z veseljem malo ”potrgal“ ušeska, pripenjam tale foto dokazni material:

(vir levo: lastna fotka na žalost, vir desno: Warner Bros)


Seveda smo kot vestni lastniki opazili, da je nekaj narobe šele, ko je Jala veselo primaširala nazaj tako krvava, kot da je prišla iz bitke, da smo jo mogli najprej potuširati, da smo odkrili, kje za vraga se rana sploh nahaja.

Potem sta ji Jan in moja taščica obvezala ušesek, ga povezala h glavi in vsi smo šli mirno spat. In vse je bilo dobro. Ne? Ha! Ne. Njet. Nope. A-a. Zjutraj vstanem in se sprehodim do kuhinje. Opazim kapljo krvi in srce mi prične hitreje biti. S pogledom prečešem prostor in na visokem fotelju opazim Jalo. Spet krvavo. Totalna štala.

Potem se upajoč odpravim odkrivat, kje za vraga bi bila še ostala kri. Hja. Ne vzame mi dolgo, da zašetkam v dnevno kjer najdem prizor iz CSI-ja. Kot da bi en razžagal psa z motorko sredi dnevne. Kri je v pršcih POVSOD. Z njo so pokrita tla, strop, kavč (štejem se za umsko zaostalo, ker sem nekaj let nazaj trdila, da bo kavč iz blaga dobra izbira za nas), plazma, tapeciran pisarniški stol, playstation in vse družabne igre spodaj pod tvjem, Zarjine igrače, Zarjina mizica in stolčki.

Za piko na I se je šla otrest še pod jedilno mizo.

Grem po vedro vode in krpo. Čeprav bi temu smradu po pasji krvi pomagal samo en ornk ventilator. Pa vap. Koga hecam, flat je treba prodat.

Ok, v mislih grem v svoj happy place in dam roke na autopilota. Veste kaj je najboljša stvar, da zaposliš um, ko delaš tak bedn job? Da načrtuješ, kako se boš maščeval partnerju, ki sladko spi v postelji z otroci In ki se ni pustil zbuditi, da bi pomagal. Ko končam, odložim krpo in vedro v kot in z zlobnim nasmeškom z vodo napolnim pršilko za rastline ter se odpravim v spalnico. Maščevanje je sladko...oziroma...mokro? (vstavi poljubni smeh svojega najljubšega zlobca iz risanke)