• Neekanoka

Najlepše igrače za najmlajše

Ker se meni najljubši praznik približuje z največjo naglico, sem se podala v mrzlično brskanje za igračami. Zarja je pri treh letih in pol že dovolj stara, da je povedala, kaj bi rada, da ji Božiček prinese, zato sva mu napisali pismo. Lev pa je za te stvari še premajhen, zato sem poskusila uganiti, kaj bi mu bilo lahko všeč. Sem pa med brskanjem za idejami, naletela na toliko lepih igrač (tudi za Zarjo), da jih z veseljem delim z vami, če še vedno iščete darilo za svojega malčka.

Še kot zanimivost... Presenetilo me je, da so lesene igrače postale tako lepe. 4 leta nazaj so bile vse zelo pisane in precej podobne svojim plastičnim prednicam, zato me nakup sploh ni zamikal. Navsezadnje si moramo priznati, da je velik plus, če je igrača všeč otrokom, pa tudi da jo starši z veseljem pokažemo in postavimo na poličko.
Pa pričnimo:


1) Maileg

Ne vem, ali te prisrčne mehke igrače že poznate, vendar so tako kjut, da bi se z njimi igrala tudi jaz. Miške, zajčki ali škratki - Maileg razume, kako deluje otroška domišljija. Poleg lutk izdelujejo tudi prave hišice in dodatke, oblačilca, mini pohištvo, s katerim lahko še nadgradite svoje lastno mini vesolje.

Pri nas sem jih zasledila v spletni trgovinici Babadu, imajo pa tudi Instagram profil, na katerem pridno objavljalo nove in nove Maileg čarovnije. STAROST: lutke že od 0+, ostali dodatki pa od 2 leti dalje (po mojem mnenju)

Pri nas: https://www.babadu.si/catalogsearch/result/?q=maileg

fotografija: https://www.instagram.com/p/CIOIqTiAzkt/?utm_source=ig_web_copy_link
2) SENGER naturwelt igrače

Vas navdušujejo dobro izdelane in trpežne igrače za najmlajše? Iščete tisto prvo igračo, s katero se bo mali pleničkar stiskal v topli posteljici? Potem je to to. Senger je znamka iz Nemčije, ki izdeluje mehke igrače. Mene je predvsem navdušila njihova linija igrač, ki vsebujejo polnilo iz češnjevih pečk, ki se ga lahko vzame ven (je v paketku) in pogreje v mikrovalovki, nato pa vstavi v igračo, ki se tako spremeni v termoforček, h kateremu se otrok stisne. Je pa ta linija izdelana iz ovčje volne, zato so se letos pri znamki odločili, da izdajo tudi vegansko linijo, kjer poleg lanenih živalic kraljuje simpatičen galeb. Jaz sem za Leva letos izbrala njihovo belo veliko gos, ker je mali res nor na naše račke. Pošiljajo izjemno hitro, paketek je bil pri nas v 4 dneh, kljub vsej gneči, ki se odvija trenutno.

Njihova spletna stran: https://senger-naturwelt.de/en-us/


Njihov instagram: https://www.instagram.com/senger_naturwelt/

Vir fotografije: https://www.instagram.com/p/CEyg7WuntwB/?utm_source=ig_web_copy_link


3) LITTLE DUTCH igrače

Hja, jaz in Little dutch igrače=obsesija. Že od trenutka, ko sem jih prvič zagledala, sem se zaljubila. In Zarja in Lev imata že kar lepo zbirko njihovih igračk. Če iščete darilo za malčka, so Little dutch igrače super ideja. Ne samo da so lepe in trpežne, prav tako so njihove barve v čudovitih pastelnih odtenkih, ki se podajo prav v vsako sobico. Vam povem, tako so luštne, da se boste z njimi igrali tudi vi. Prav tako pa so tudi cenovno ugodne. Če vam je npr. všeč mavrični lok, ga imajo v treh verzijah za cca 23 eur. Njihova ponudba zajema vse od lesenih igračk, do ropotuljic, lutk, setov za vlakce, lesenih hišic, kuhinj, pa še, pa še...

vir fotke: https://www.instagram.com/p/CFOxo44FafN/?utm_source=ig_web_copy_link


Pri nas te igrače prodaja več trgovinic, sama pa bi tu izpostavila spletno prodajo trgovinice Pikolin, saj so noro hitri, ustrežljivi, znajo svetovati in paketek je pri vas kot bi mignil. Mi preko njih naročamo že kar nekaj časa in smo res zadovoljni. Psst: Pikolin ima tudi kodo za 5% popust, če se prijavite na njihove novičke. ;) You're welcome. KUPITE JIH TULE (pri nas): https://www.pikolin.si/search?q=little+dutch

NJIHOVA SPLETNA STRAN: https://www.little-dutch.com/en IG PROFIL: https://www.instagram.com/littledutch_official/
4) LIEWOOD

Vem, vem. Povsod so. Tudi mene so dosegle, ne morem si pomagat. In na katero igračko se navdušujem tokrat? Jah, njihovimi dominami. OMG, pa drugače me silikonske igrače ne ganejo, samo kakšne nore lepe barve. Juj. Edino, kar se sprašujem je, kako zelo bi pogrešala zvok lesenih domin, ko se sesujejo ena na drugo. Tudi vi? Hecno, a ne, kako nam nekateri zvoki pričarajo otroštvo, prav tako kot to storijo npr. vonjave. Zelo luštne so tudi njihove igrače za kopanje ali pa tiste za v peskovnik z vedrci. Če pa imate rajši lesene, imajo seveda tudi leseno ponudbo. Pri nas jih prodaja veliko spletnih trgovinic. Jaz sem jih našla na Hajdi.si in Evitas.si, https://www.liewood.com/collections/view-all-play-time/products/dodo-domino-set-toys-rose-multi-mix
5) GRIMMS lesene igrače

Barvite, živahne, ali pa pastel, tudi čisto naravne. Grimms je družinsko podjetje, ki ročno izdeluje prečudovite lesene igrače, ki so izdelane iz naravnih materialov in barvane z nestrupenimi barvami. Njihove igrače pustijo domišljiji prosto pot. Moram reči, da sem bila najprej do njih zelo skeptična, ko sem prvič zagledala te preproste oblike, ampak potem vidiš, kaj se da vse ustvariti iz njih in popolnoma te uročijo. Najbolj znana je najbrž njihova mavrica, ki krasi mnoge otroške sobe Instagrama, ampak ko prelistaš celotno ponudbo ugotoviš, da je to le pričetek. :)


https://www.grimms.eu Pri nas jih prodaja par trgovinic: Malih nog naokrog, Solemio

Klasično mavrico sem na zalogi našla tule: http://solemio.si/oprema-igrace/tunel-mavrica-12.html

Vir fotke: https://www.instagram.com/p/BvpUw4mAWAn/?utm_source=ig_web_copy_link
6) CLICQUES

Najlepše za na koncu. Res prisrčne male figurice, ki slišijo na ime Clicques so stvaritev domačih ustvarjalcev Žive Voga & Saše Rojaka. Obstajajo raznorazne barvne različice, naročite pa lahko tudi DIY varianto in se sami lotite barvanja njihovih oblačilc ali pa jih pustite popolnoma naravne. Izdelujejo tudi drevesca in kamenčke, ki obarvajo njihove domišljijske pokrajine in pa seveda ozadja in hišice za njih. Za dol past kjut.


https://clicques.com

https://www.instagram.com/clicques_toys/


Vir fotke: https://www.instagram.com/p/CHKpCvnnV-S/?utm_source=ig_web_copy_linkLepo se imejte,


Nika